Daru Déli Dűlő Borbirtok

Merlot 2015

Évjárat

2015

Szín

Vörös

Típus

Bor

Szőlőfajta

Merlot

Szárazság

Száraz

Ország

Magyarország

Borvidék

Szekszárd

Alkoholtartalom

13 % Vol.

Kiszerelés

0,75 L

Fogyasztási hőmérséklet

18,00 C

Bársonyosan csersavas száraz minőségi vörösbor, mely már rövid érlelési idő után élvezhető. Finom, szép sötétvörös, közepes testű, lágy és teljes zamatú. Íze gyümölcsös: fekete ribizlis és szilvás tónusú, kissé vaníliás. Fogyasztandó: 17-19 °C Főként tengeri halakhoz, gombás-zöldséges ételekhez, húsos szalonnához illetve füstölt sonkához ajánljuk.

Recept a borhoz:

Kacsasült szőlész módra: Hozzávalók: 1  házi hízott kacsa, birsalma, vöröshagyma,5 gerezd fokhagyma
A kacsát kívül-belül bedörzsöljük sóval. A feldarabolt birsalmát a vöröshagymát és a összezúzott fokhagymát a belsejébe töltjük, majd fedő vagy takarás alatt a sütőbe tesszük. Amíg a hús megpuhul a fedő alatt, a kisülő zsírt több alkalommal lemerjük. Azután levesszük a fedőt és körberakjuk összevágott vörös káposztával, majd meglocsoljuk vörösborral. A kacsa bőrét pirosra sütjük. Burgonyapürével és othello tálaljuk, hozzá mi merlot fogyasztunk.

  • Szilvás
  • Érett jegyek

2 490 Ft

Egységár: 3 320 Ft/L

Készleten
Szállítási idő:
2-3 munkanap

Ingyenes szállítás 20 000 Ft felett

Biztonságos fizetés

  • Szilvás
  • Érett jegyek

Bársonyosan csersavas száraz minőségi vörösbor, mely már rövid érlelési idő után élvezhető. Finom, szép sötétvörös, közepes testű, lágy és teljes zamatú. Íze gyümölcsös: fekete ribizlis és szilvás tónusú, kissé vaníliás. Fogyasztandó: 17-19 °C Főként tengeri halakhoz, gombás-zöldséges ételekhez, húsos szalonnához illetve füstölt sonkához ajánljuk.

Recept a borhoz:

Kacsasült szőlész módra: Hozzávalók: 1  házi hízott kacsa, birsalma, vöröshagyma,5 gerezd fokhagyma
A kacsát kívül-belül bedörzsöljük sóval. A feldarabolt birsalmát a vöröshagymát és a összezúzott fokhagymát a belsejébe töltjük, majd fedő vagy takarás alatt a sütőbe tesszük. Amíg a hús megpuhul a fedő alatt, a kisülő zsírt több alkalommal lemerjük. Azután levesszük a fedőt és körberakjuk összevágott vörös káposztával, majd meglocsoljuk vörösborral. A kacsa bőrét pirosra sütjük. Burgonyapürével és othello tálaljuk, hozzá mi merlot fogyasztunk.

Az évjáratról

Brutálisan forró, állandó kánikulával támadó, rendkívül aszályos év. A 2014-ben felgyülemlett talajvíztartalékok és borászaink egyre tudatosabb munkája nyomán, főleg a savban gazdagabb fajták esetében remek borok születtek, a korai fajták viszont hamar öregedő, felejthető, szimpla borokat produkáltak nagyrészt.

Merlot

Világfajta, az egyik „legengedelmesebb” kékszőlő: könnyű, savhangsúlyos sillert, és testes, tanningazdag, lekvárosan sűrű bort egyaránt lehet belőle készíteni a hozamkorlátozás, termőhely függvényében. Fajtajellege leginkább piros gyümölcsökben (eper, málna, szamóca) jelenik meg. A cabernet franc az egyik őse, magyarországi termőterülete kb. 2000 ha.