Daru Déli Dűlő Borbirtok

Monostor Könnye-Cserszegi Fűszeres 2021

Évjárat

2021

Szín

Fehér

Típus

Bor

Szőlőfajta

Cserszegi Fűszeres

Szárazság

Száraz

Ország

Magyarország

Borvidék

Hajós-Baja

Alkoholtartalom

12,5 % Vol.

Kiszerelés

0,75 L

Fogyasztási hőmérséklet

12,00 C

Mindkét alapszőlő fajta kiválóan érezhető (Irsai Olivér – Piros Tramini), szép savgerinc jellemzi. Illat és zamatanyag tartalma igen nagy, a fajtajelleget szépen bemutatja, élénk trópusi gyümölcsösség jellemzi. Illatánál érdemes időzni, újabb és újabb fajtajegyeket idéz nemesítéséből adódóan. Tiszta, elegáns, arányos bor. Szép kerek egyensúlyokkal. Fogyasztandó: 10-12°C Sültek, fehér húsok, gombás ételek, ill. gyümölcsös sütemények kiváló kísérője.

Recept a borhoz: 

Camabert-rel töltött pulykamell, diós bundában
Hozzávalók:
  80 dkg pulykamell
  2 db camambert sajt-125 g-os
  3 tojás 
  liszt, zsemlemorzsa a panírhoz
  10 dkg dióbél
Elkészítés:
.A húst szeletekben kiterítjük. Kicsit kiklopfoljuk. Megsózzuk, megborsozzuk. Rátesszük a camambert szeleteket, majd feltekerjük. A végeit összetűzzük. Lisztbe, egy kis tejszínnel felvert tojásba, majd a -késsel apróra vágott- dióval elkevert zsemlemorzsába forgatjuk. Végül forró olajba tesszük és alacsony lángon kisütjük.

  • Fehér húsokhoz
  • Gyümölcsös
  • Trópusi gyümölcsös
  • Illatos

1 690 Ft

Egységár: 2 253 Ft/L

Készleten
Szállítási idő:
2-3 munkanap

Belföldön Ingyenes szállítás 20 000 Ft felett

Biztonságos fizetés

  • Fehér húsokhoz
  • Gyümölcsös
  • Trópusi gyümölcsös
  • Illatos

Mindkét alapszőlő fajta kiválóan érezhető (Irsai Olivér – Piros Tramini), szép savgerinc jellemzi. Illat és zamatanyag tartalma igen nagy, a fajtajelleget szépen bemutatja, élénk trópusi gyümölcsösség jellemzi. Illatánál érdemes időzni, újabb és újabb fajtajegyeket idéz nemesítéséből adódóan. Tiszta, elegáns, arányos bor. Szép kerek egyensúlyokkal. Fogyasztandó: 10-12°C Sültek, fehér húsok, gombás ételek, ill. gyümölcsös sütemények kiváló kísérője.

Recept a borhoz: 

Camabert-rel töltött pulykamell, diós bundában
Hozzávalók:
  80 dkg pulykamell
  2 db camambert sajt-125 g-os
  3 tojás 
  liszt, zsemlemorzsa a panírhoz
  10 dkg dióbél
Elkészítés:
.A húst szeletekben kiterítjük. Kicsit kiklopfoljuk. Megsózzuk, megborsozzuk. Rátesszük a camambert szeleteket, majd feltekerjük. A végeit összetűzzük. Lisztbe, egy kis tejszínnel felvert tojásba, majd a -késsel apróra vágott- dióval elkevert zsemlemorzsába forgatjuk. Végül forró olajba tesszük és alacsony lángon kisütjük.

Cserszegi Fűszeres

Magyar nemesítés, az irsai olivér és a piros tramini (savagnin rose) fajták keresztezése (Bakonyi Károly, Cserszegtomaj, 1960). Muskotályos, tavaszi virágos aromatika, zöld gyümölcsökkel, jobb példái esetében élénk savakkal és közepes testtel. Termőterülete valamivel több mint 4000 ha, aminek nagyobbik fele a Kunságban található.