Daru Déli Dűlő Borbirtok
Monostor Könnye-Cserszegi Fűszeres 2021
2021
Fehér
Bor
Cserszegi Fűszeres
Száraz
Magyarország
Hajós-Baja
12,5 % Vol.
0,75 L
12,00 C
Mindkét alapszőlő fajta kiválóan érezhető (Irsai Olivér – Piros Tramini), szép savgerinc jellemzi. Illat és zamatanyag tartalma igen nagy, a fajtajelleget szépen bemutatja, élénk trópusi gyümölcsösség jellemzi. Illatánál érdemes időzni, újabb és újabb fajtajegyeket idéz nemesítéséből adódóan. Tiszta, elegáns, arányos bor. Szép kerek egyensúlyokkal. Fogyasztandó: 10-12°C Sültek, fehér húsok, gombás ételek, ill. gyümölcsös sütemények kiváló kísérője.
Recept a borhoz:
Camabert-rel töltött pulykamell, diós bundában
Hozzávalók:
80 dkg pulykamell
2 db camambert sajt-125 g-os
3 tojás
liszt, zsemlemorzsa a panírhoz
10 dkg dióbél
Elkészítés:
.A húst szeletekben kiterítjük. Kicsit kiklopfoljuk. Megsózzuk, megborsozzuk. Rátesszük a camambert szeleteket, majd feltekerjük. A végeit összetűzzük. Lisztbe, egy kis tejszínnel felvert tojásba, majd a -késsel apróra vágott- dióval elkevert zsemlemorzsába forgatjuk. Végül forró olajba tesszük és alacsony lángon kisütjük.
1 690 Ft
Egységár: 2 253 Ft/L
KészletenIngyenes szállítás 20 000 Ft felett
Biztonságos fizetés
Mindkét alapszőlő fajta kiválóan érezhető (Irsai Olivér – Piros Tramini), szép savgerinc jellemzi. Illat és zamatanyag tartalma igen nagy, a fajtajelleget szépen bemutatja, élénk trópusi gyümölcsösség jellemzi. Illatánál érdemes időzni, újabb és újabb fajtajegyeket idéz nemesítéséből adódóan. Tiszta, elegáns, arányos bor. Szép kerek egyensúlyokkal. Fogyasztandó: 10-12°C Sültek, fehér húsok, gombás ételek, ill. gyümölcsös sütemények kiváló kísérője.
Recept a borhoz:
Camabert-rel töltött pulykamell, diós bundában
Hozzávalók:
80 dkg pulykamell
2 db camambert sajt-125 g-os
3 tojás
liszt, zsemlemorzsa a panírhoz
10 dkg dióbél
Elkészítés:
.A húst szeletekben kiterítjük. Kicsit kiklopfoljuk. Megsózzuk, megborsozzuk. Rátesszük a camambert szeleteket, majd feltekerjük. A végeit összetűzzük. Lisztbe, egy kis tejszínnel felvert tojásba, majd a -késsel apróra vágott- dióval elkevert zsemlemorzsába forgatjuk. Végül forró olajba tesszük és alacsony lángon kisütjük.
Cserszegi Fűszeres
Magyar nemesítés, az irsai olivér és a piros tramini (savagnin rose) fajták keresztezése (Bakonyi Károly, Cserszegtomaj, 1960). Muskotályos, tavaszi virágos aromatika, zöld gyümölcsökkel, jobb példái esetében élénk savakkal és közepes testtel. Termőterülete valamivel több mint 4000 ha, aminek nagyobbik fele a Kunságban található.