Daru Déli Dűlő Borbirtok

Szentgyörgyi Rosé 2021

Évjárat

2021

Szín

Rozé

Típus

Bor

Szőlőfajta

Kékfrankos

Szárazság

Száraz

Ország

Magyarország

Borvidék

Hajós-Baja

Alkoholtartalom

13 % Vol.

Kiszerelés

0,75 L

Fogyasztási hőmérséklet

10,00 C

Ajánljuk gyümölcsös –túrós és diós gasztronómiai készítmények mellé. Közkedvelt a belőle készült fagylalt. Fogyasztandó: 10 °C 

Recept a borhoz:

Diós- vaníliás hókifli
Hozzávalók:
  330 g finomliszt
  85 g porcukor
  250 g vaj
  120 g dió
Hempergetéshez:
  20 g porcukor
  0.5 db vanília

Elkészítés:
Első lépésként a lisztet és a porcukrot elkeverjük, majd hozzáadjuk a késsel nagyon apróra vágott és mozsárban összetört diót. Ehhez tesszük még a sót és a hidegen felkockázott vajat.Összegyúrjuk, azután fóliába tekerve, a hűtőben pihentetjük egy órát.

A hideg tésztát négy darabra szedjük szét, majd rudakat sodrunk belőlük. Ezekből kb. 3 cm-es darabokat vágunk, amikből kifli formákat alakítunk ki. 175 fokos sütőben 12-15 perc alatt világosra sütjük.
A vaníiliarúd magjait a porcukorral alaposan eldolgozzuk, majd ebbe forgatjuk a még forró kifliket.

  • Friss
  • Gyümölcsös
  • Epres

1 690 Ft

Egységár: 2 253 Ft/L

Készleten
Szállítási idő:
2-3 munkanap

Belföldön Ingyenes szállítás 20 000 Ft felett

Biztonságos fizetés

  • Friss
  • Gyümölcsös
  • Epres

Ajánljuk gyümölcsös –túrós és diós gasztronómiai készítmények mellé. Közkedvelt a belőle készült fagylalt. Fogyasztandó: 10 °C 

Recept a borhoz:

Diós- vaníliás hókifli
Hozzávalók:
  330 g finomliszt
  85 g porcukor
  250 g vaj
  120 g dió
Hempergetéshez:
  20 g porcukor
  0.5 db vanília

Elkészítés:
Első lépésként a lisztet és a porcukrot elkeverjük, majd hozzáadjuk a késsel nagyon apróra vágott és mozsárban összetört diót. Ehhez tesszük még a sót és a hidegen felkockázott vajat.Összegyúrjuk, azután fóliába tekerve, a hűtőben pihentetjük egy órát.

A hideg tésztát négy darabra szedjük szét, majd rudakat sodrunk belőlük. Ezekből kb. 3 cm-es darabokat vágunk, amikből kifli formákat alakítunk ki. 175 fokos sütőben 12-15 perc alatt világosra sütjük.
A vaníiliarúd magjait a porcukorral alaposan eldolgozzuk, majd ebbe forgatjuk a még forró kifliket.

Kékfrankos

Osztrák-magyar eredetű kékszőlőfajta, bora általában közepes testű, kifejezett savérzetű, cseresznyés-meggyes ízvilágú. Sokáig összetévesztették a gamay-val, helyenként a pinot noir-ral, innen erednek a Burgundiára utaló hasonnevei. Jelenleg a legnagyobb területen művelt szőlőfajtánk, valamivel több mint hétezer hektáron terem.